BYT BCK

Autor: ing.arch. Eugen Kullman
Miesto: Bratislava, nadstavba z roku 2012
Stupeň PD: realizácia
Zastavaná plocha: 90 m22
Projekt: 2022-2022
Realizácia: 2022-2023
Foto: Pavel Kudiváni


Interiér bytu bol zrekonštruovaný pre rodinu s malým dieťaťom. Priečne presvetlená dispozícia trojizbového bytu v nadstavbe poskytuje decentné riešenie, prevažne v odtieňoch sivej. Na drevenej podlahe sa premieta atypická stena — ťažisko bytu, ktorá esteticky a funkčne prepája otvorený priestor. Lokalita a stavebné úpravy V prostredí bratislavských Päťsto bytov bol v roku 2012 nadstavaný, dvomi plnohodnotnými podlažiami a jedným ustúpeným, obytný blok. Byt BCK sa nachádza na šiestom podlaží. Z pôvodnej dispozície bola vybúraná priečka do kuchyne, demontované podlahy a dvere, obklady a dlažby, sanita a kuchynská linka. V súlade s úpravami prerobili elektroinštaláciu. Zadanie Pôvodná dispozícia poskytla kvalitný základ pre nový koncept interiéru. Požiadavkou investora bol hlavne nový takmer monochromatický dizajn, s prevahou sivomodrých tónov. Koncept interiéru V byte sú oddelené zóny: intímna a spoločenská. V koncepte otvorenej dennej zóny hrajú prím atypické prvky s mobilným mobiliárom, svietidlá a čierne detaily ako kľučky, vypínače a sivé čalúnenie a textílie. Sivomodrá rohová stena so štrbinami otvárania je určujúcim prvkom interiéru. Prechádza z predsiene do kuchyne a kompozične ju uzatvára čierna kuchynská nika. Súčasťou steny sú bezfalcové dvere do komory. Kuchynský ostrovček, zvýraznený textúrou lešteného Quarzitu, oddeľuje jedálenskú časť. V nike v obývacej izbe sa dômyselne ukrýva aj bar, a elegantne za perforovanou časťou aj klimatizácia. Čierny gres na stenách v kúpeľni a na toalete necháva vyznieť kresbu sivého gresu na podlahe. Zdanlivú jednotvárnosť bytu narúšajú lososovoružové akcenty: kubus skrinky pod umývadlom a valec — konferenčný stolík v obývačke. Celoplošná drevená podlaha z bieleného duba podporuje harmóniu a kompaktnosť moderného dizajnu interiéru.